Loading...
Почетна2024-07-15T18:27:48+02:00

НОВОСТИ

1707, 2024

Високиот квалитет на кадарот на УКЛО – потврден со два предлози за заменик министерски позиции

јули 17, 2024|

Двајца професори од УКЛО, д-р Николче Јанкуловски и д-р Лазе Јаќимоски се предложени за заменици министри и тие се дел [...]

1507, 2024

УКЛО се приклучува на Декларацијата од Барселона за отворени истражувачки информации

јули 15, 2024|

Универзитетот „Св. Климент Охридски“ - Битола е првиот и единствен македонски универзитет кој се приклучи на Декларацијата од Барселона за [...]

1207, 2024

Инженерски прстен за две дипломки од УКЛО

јули 12, 2024|

Претседателката на Република Северна Македонија, Гордана Сиљановска Давкова, на 15 најдобрo дипломирани студенти на инженерските факултети,  им го додели  високото [...]

807, 2024

Регионална ректорска конференција на членките на AUF за Средна и Источна Европа

јули 8, 2024|

На 27 и 28 јуни 2024, во Букурешт, Романија се одржа најновото издание на годишното генерално собрание на Конференцијата на [...]

Министеерство за образование и наука
EMSCO
MSQ
Go to Top