Прв КОЛОРС состанок на сите членови од Европската универзитетска алијанса од работна група 5 се одржува на УКЛО.

Од 16-18 мај 2024 г. партнерите од Германија, Франција, Шведска, Шпанија, Италија, Полска, Литванија и Хрватска и сите засегнати страни од бизнисот, граѓанскиот и владиниот сектор, обединуваат нови искуства, со УКЛО како домаќин.

Приоритети:  ДИВЕРЗИТЕТ, ЕДНАКВОСТ, ИНКЛУЗИЈА.

Место на одржување: https://maps.app.goo.gl/dykqDpuDqLEECHgc8

Линк за онлајн присуство: https://meet.google.com/vbh-mdhh-sum