About vladimir

Овој автор сеуште не внел податоци.
So far vladimir has created 331 blog entries.

Промоција на нови доктори на науки на УКЛО

Со промоцијата  на доктори на науки  започнаа чествувањата за одбележување на Патрониот празник на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола. На свеченоста што се одржа на [...]

2023-12-06T15:33:12+02:00Categories: Новости|

Меморандум за соработка со Универзитетот Дејвид Акмешенебели, Грузија

Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола продолжува да ја збогатува билатералната соработка и ги проширува хоризонтите за академска размена. Во тие рамки го бележиме потпишувањето [...]

2023-12-01T16:35:56+02:00Categories: Новости|

Универзитетскиот сенат на УКЛО му довери втор мандат на проф. д-р Николче Јанкуловски

На 218. конститутивна седница на Универзитетскиот сенат одржана на 30.11.2023 г. по верификацијата на мандатите на сенаторите на УКЛО, во постапка спроведена според законски утврдена [...]

2023-12-01T14:07:25+02:00Categories: Новости|

ОБЈАВЕНИ ДОПОЛНИТЕЛНИ КОНКУРСИ ЗА ЗАПИШУВАЊЕ СТУДЕНТИ НА ВТОР И ТРЕТ ЦИКЛУС СТУДИИ

Д О П О Л Н И Т Е Л Е Н К О Н К У Р С ЗА ЗАПИШУВАЊЕ СТУДЕНТИ НА ВТОР ЦИКЛУС [...]

2023-11-30T17:51:24+02:00Categories: Новости|

Борис Гушевски нов студентски лидер на УКЛО

Борис Гушевски, редовен студент во втора година на Техничкиот факултет во Битола е новиот лидер на студентите на УКЛО. Тој е избран со тајно гласање [...]

2023-11-28T18:18:12+02:00Categories: Новости|

СТУДЕНТИ НА УКЛО ДЕЛ ОД СТИПЕНДИСТИТЕ НА КС ГРУПАЦИЈАТА

Петар Митревски и Валентин Стојановски, студенти на ФИКТ – Битола, единица на УКЛО, добитници се на стипендии кои за прв пат ги доделува КС ГРУПАЦИЈА- [...]

2023-11-27T14:49:18+02:00Categories: Новости|

Завршен конзорциум TRINITY PROJECT H2020

Тим од професори на Технички факултет Битола, Универзитет Св. Климент Охридски Битола, присуствуваше на последниот состанок на конзорциумот во Валенсија, каде гордо беше завршен Тринити [...]

2023-11-22T14:31:26+02:00Categories: Новости|

Сара Срезовска, стипендист на Фондацијата Тома Фила започна со стручно усовршување

Добитникот на стипендијата Тома Фила, Сара Срезовска започна да остварува едногодишно стручно усовршување кај Адвокатското друштво ВЕРИТАС БИТОЛА. Фондацијата склучи Договор со адвокатот Никола Дабиќ, [...]

2023-11-21T15:38:32+02:00Categories: Новости|

Академски кадри од УКЛО автори на книга со нова методологија за регионална соработка

На 12 декември 2023 во 14 ч. во СИЦ, УКЛО ќе ја промовира  книгата ,,Адресирање на транрегионални предизвици во интелегентни транспортни системи од менаџерска и техничка [...]

2023-11-20T13:32:45+02:00Categories: Новости|
Go to Top