Почесен доктор на науки на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола

2010

Професор Владимир Костов, писател

2011

М-р Хајнц Ринас, Штајнбајс Универзитет Берлин

2012

Проф. д-р Џонатан Елис, Кралски колеџ Лондон

2013

Професор Ролф Голоб, Педагошки универзитет – Цирих, Швајцарија

2015

Академик Грозданка Гојков, Србија

2016

Господин Тома Фила, адвокат од Белград

НЕ г. Рудолф Шустер, поранешен Претседател на Словачката Република

2018

Д-р Срѓан Дармановиќ, редовен професор на Правниот факултет на Универзитетот на Црна Гора и Министер за надворешни работи на Црна Гора