About jovep

Овој автор сеуште не внел податоци.
So far jovep has created 19 blog entries.

Високиот квалитет на кадарот на УКЛО – потврден со два предлози за заменик министерски позиции

Двајца професори од УКЛО, д-р Николче Јанкуловски и д-р Лазе Јаќимоски се предложени за заменици министри и тие се дел од кадровските решенија за комплетирање [...]

2024-07-17T21:54:21+02:00Categories: Новости|

УКЛО се приклучува на Декларацијата од Барселона за отворени истражувачки информации

Универзитетот „Св. Климент Охридски“ - Битола е првиот и единствен македонски универзитет кој се приклучи на Декларацијата од Барселона за отворени истражувачки информации. Проректорот за [...]

2024-07-15T18:21:31+02:00Categories: Новости|

Одржана работилница „ОД ВМРЕЖУВАЊЕ КОН ПАРТНЕРСТВО”

УКЛО како член на Европската универзитетска алијанса КОЛОРС - COLOURS European University Alliance започна со ефективно развивање партнерства со опкружувањето. Меѓу првите чекори е [...]

2024-06-28T14:22:59+02:00Categories: Новости|Tags: |

Организација и видео снимање на настани и вежби SOLVE-CN2-SO2.4-SC051

Универзитетот „Св. Климент Охридски“ - Битола има намера да додели договор за набавка на услуги Организација и видео снимање на настани и вежби, во 3 [...]

2023-07-21T08:16:10+02:00Categories: Новости|

Успешно одржани курсеви за веслање и едрење за студентите и вработените на УКЛО

iУниверзитетот „Св.Климент Охридски“ – Битола во соработка со Веслачкиот клуб „Горица Ремо“ од Охрид, за своите студенти организираше еднодневен почетен курс за веслање. Студентите имаа [...]

2023-07-10T15:23:54+02:00Categories: Новости|

Започна Универзитетската летна пракса за студентите на УКЛО

Четиринаесет студенти од УКЛО се меѓу првите практиканти, учесници во проектот Универзитетска летна пракса, проект што УКЛО го реализира во соработка со Општина Битола. Делотворниот [...]

2023-07-06T11:38:01+02:00Categories: Новости|

УКЛО е прв и единствен македонски универзитет дел од европска универзитетска алијанса

Универзитетот „Св. Климент Охридски“ - Битола е прв и единствен македонски универзитет кој е дел од Европска универзитетска алијанса, за што веќе известиja Делегацијата на [...]

2023-07-05T10:05:27+02:00Categories: Новости|

Продолжува интегрирањето на дипломиран кадар од Факултетот за безбедност во МВР

Во најновата теренска настава што студентите од Факултетот за безбедност – Скопје, единица на УКЛО, ја одржаа во Кампот за обука на МВР во Лазарополе, [...]

2023-07-04T14:05:10+02:00Categories: Новости|

Тренинг програма во ЕВН за дипломирани и студенти во завршна година на студии – енергетски насоки

Тренинг програма во ЕВН за дипломирани и студенти во завршна година на студии - енергетски насоки Преземи .PDF документ

2023-07-03T10:59:02+02:00Categories: Новости|
Go to Top