Loading...
Почетна2023-05-09T09:41:29+02:00

НОВОСТИ

606, 2023

Инженерски прстен за дипломец од Техничкиот факултет – Битола

јуни 6, 2023|

На најдобрo дипломираните студенти на инженерските факултети, на 5 јуни 2023 година, Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски  им [...]

3005, 2023

Дебатен настан на УКЛО за новите геополитички случувања ги здружи академската јавност и граѓаните

мај 30, 2023|

УКЛО беше домаќин на плодна дискусија посветена на темата “Новите геополитички случувања и влијанието врз Северна Македонија“ што се одржа [...]

2905, 2023

Потпишан Договор за соработка со Универзитетот од Кожани, Грција

мај 29, 2023|

На 29 мај 2023 г. Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола потпиша билатерален договор со Универзитетот на Западна Македонија -  [...]

2905, 2023

Преку UniAdrion УКЛО е вклучен во едукативна и истражувачка соработка

мај 29, 2023|

Профeсорот од Факултетот за безбедност – Скопје, Александар Иванов учествуваше во работата на највисоките органи на UniAdrion, јадранско-јонската мрежа што [...]

2705, 2023

Нобеловецот Ден Шехтман промовиран во Почесен професор на УКЛО

мај 27, 2023|

Престижната академска титула Professor Honoris Causa, Универзитетот ,,Св. Климент Охридски“ – Битола му ја додели на проф. д-р Ден Шехтман [...]

2605, 2023

Промовиран преводот на англиски јазик на романот „Скршени крилја“ од Милјана Павловска

мај 26, 2023|

Педагошкиот факултет – Битола, единица на УКЛО, на 26.05.2023 г. го промовира преводот на англиски јазик на романот „Скршени крилја“ [...]

Министеерство за образование и наука
EMSCO
European University Association
BUA
AUF
MSQ
Institutional Evaluation Programme
Go to Top