Skip to main content
Side panel
ukloedu
You are not logged in. (
Log in
)
Home
uklo.edu.mk
Skip available courses
Available courses
Англиски јазик 1 - Велес
Суровини за прехранбена индустрија
Општа хемија
Основи на компјутерско работење (Компјутери и апликативен софтвер)
Англиски јазик 2 - Велес
Биологија
Вовед во прехранбена технологија и биотехнологија
Основи на инженерска техника
Вовед во професија нутриционизам
Органска хемија
Математика
Интернет и мултимедија
Познавање на исхрана 1
Прехранбена микробиологија
Биохемија 1
Одбрани поглавја од анатомија на човекот
Вовед во технологија на фармацевски и козметички производи
Храна и култура
Основи на технолошки операции
Познавање на исхрана 2
Биохемија 2
Основи на физиологија на човекот
Зачини и лековити растенија
Технологија на вода и отпадни води
Имунологија за нутриционисти
Нова храна
Инструментални и аналитички методи во исхрана
Угоеност и недохранетост
Моделирање и оптимизирање во нутриционизмот
Исхрана на жени, спортисти и стари луѓе
Основи на диетотерапија
Аналитика на храната
Процеси на подготовка на храната
Технологија на храна од неживотинско потекло
Квалитет и безбедност на храна
Законски прописи од областа на храната
Загадувачи во прехранбена индустрија
Биостатистика
Претприемништво и мал бизнис
Маркетинг на прехрамбени производи
Деловно и професионално комуницирање
Технологија на храна од животинско потекло
Основи на токсикологија
Сензорна анализа на храната
Материјали во контакт со храна (почетно ниво)
Математика 1
Математика 2
Аналитичка хемија
Технолошки операции 1
Биохемија
Технолошки операции 2
Технологија на жита, леб и пекарски производи
Технологија на месо, живина и јајца
Заштита на животна средина
Технологија на безалкохолни и освежителни пијалоци
Принципи на прехранбено инженерство и биотехнологијата
Технологија на овошје и зеленчук
Технологија на млеко и млечни производи
Здрава храна и исхрана
Технологија на масти и масла
Технологија на алкохолни ферментациони производи
Системи за автоматско управување
Антиоксиданси, витамини и минерали
Технологија на шеќер и кондиторски производи
Процесна опрема во прехранбена индустрија
Конзервирање на прехрамбени производи
Хигиена на прехрамбени продукти
Технологија на пакување и амбалажирање