Исчекор на УКЛО кон одговорните практики за евалуација на истражувањето

Универзитетот „Св. Климент Охридски“ - Битола е потписник на Декларацијата за проценка на истражувањето - DORA и направи значаен исчекор во поддршката на одговорни практики [...]

2024-04-30T12:01:22+02:00Categories: Новости|

Повик за „УНИВЕРЗИТЕТСКА ЛЕТНА ПРАКСА 2024“

И оваа година Универзитетот „Св. Климент Охридски“-Битола, во соработка со општина Битола објавува Повик за „УНИВЕРЗИТЕТСКА ЛЕТНА ПРАКСА“ - ПОВИК - МОТИВАЦИОНО ПИСМО - CV [...]

2024-06-14T08:40:37+02:00Categories: Новости|Tags: , , |

Денот на основањето на УКЛО – во знакот на студентите

Денот на основањето 25 април, УКЛО го посвети на оние за кои постои - студентите. Одбележувањето обедини неколку историски момент кои колажно се поврзаа со [...]

2024-04-26T09:48:31+02:00Categories: Новости|

УКЛО ТРИВИУМ 2024

Ева Нешкоска, студентка на Педагошкиот факултет во Битола е најдобриот оратор на натпреварот УКЛО ТРИВИУМ 2024, организиран од  УСС УКЛО што се одржа под боите на [...]

2024-04-22T15:42:42+02:00Categories: Новости|

Промоција на првото списание за студентски истражувања на УКЛО – Нови хоризонти

Универзитетот „Св. Климент Охридски”- Битола го промовира првиот број на  Нови  хоризонти – списание за  студентски истражувања заедно со изданието - Зборник на трудови од одржаната Универзитетска [...]

2024-04-16T15:20:41+02:00Categories: Новости|

Централната лабораторија на УКЛО предадена на управување на Институтот за тутун – Прилеп

Инстутутот за тутун – Прилеп, најстарата единица на УКЛО, од 12 април 2024 година управува со Централната, заедничка лабораторија на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – [...]

2024-04-12T15:24:36+02:00Categories: Новости|

Публикувано Нови хоризонти – списание  за студентски истражувања

Универзитетот “Св. Климент Охридски”- Битола го издаде првиот број на  Нови  хоризонти –  списание за  студентски истражувања. Првиот број на списанието е колекција  од шест истражувачки [...]

2024-04-12T09:55:51+02:00Categories: Новости|
Go to Top