Почетна/Единици/Факултети/Педагошки Факултет – Битола

Педагошки Факултет – Битола

Педагошкиот факултет во Битола е високообразовна установа формирана  во 1977 година низ процесот на трансформација на постојната Педагошка академија, чија дејност се остваруваше од 1964 година.

Контакти:

  • Педагошки факултет
  • Васко Карангелевски б.б.Битола
  • Тел: + 389 (0)47 253 652
  •             + 389 (0)47 253 694
  • Факс: + 389 (0)47 203 385
  • Web page: www.pftb.uklo.edu.mk