Scholarship Grants Programs

COST Билтен- јули 2020

Настани и најнови информации за COST Акциите на следниот линк.

Online летна школа на Западниот универзитет во Темишвар

Во контекст на актуелната ситуација и мерките за превенција на ширењето на корона вирусот, Летната школа на Западниот университет во Темишвар, Романија одлучи истата да се одвива online во периодот помеѓу 31 август и 13 септември 2020 и да ја намали котизацијата за учество на 75 евра.

Краен рок за пријавување: 31 јули 2020.

Флаер.

Повеќе информации за Школата и за начинот на пријавување на https://ri.uvt.ro/west-university-of-timisoara-late-summer-school/

ОТВОРЕНИ ПОВИЦИ во рамки на Програмата Хоризонти2020

COST Билтен-јуни 2020

Најнови информации за COST Акциите и COVID-19 во специјалното издание на COST Билтенот од јуни 2020, и тоа на сл.линк:

https://qopg.mjt.lu/nl2/qopg/mi2oz.html?m=AMUAAHglStUAAcrEd0AAAAH80AAAAAAF-KUAAIleAAoK7QBe-13_LGHJIbOmQ6yojnP3Kdr-CwAJjyM&b=577e379e&e=7d872b31&x=_Qrsd9fTuvzevOtRD3eaygAeXHRkdoyo-klJAG6VB6Q

Меѓународна летна школа во Клуж-Напока, Романија

Во периодот од 03 до 07 август, Факултетот за бизнис администрација на Универзитетот Бабеш Болјаи во Клуж-Напока организира летна школа за студенти, којашто поради светската пандемија на ковид-19, оваа година ќе се одржи online. Со тоа, на студентите им се овозможува да учествуваат на овој настан од дома.

Централна тема на овогодишната летна школа ќе бидат теми од областа на стратегиите на продажба, практики на менаџмент на човечки ресурси, меѓународен проектен менаџмент и културолошки димензии на менаџментот со посебен осврт на Источна Европа.

Повеќе информации на следниот линк  www.econ.ubbcluj.ro/summerschoolovidiu.bordean@econ.ubbcluj.ro