Промовирана монографијата „Сексуално вознемирување на универзитетите во Република Северна Македонија

На 15.12.2022 г. во Студентскиот информативен центар на УКЛО промовирана е монографијата „Сексуално вознемирување на универзитетите во Република Северна Македонија“ од професорите од Правниот факултет: [...]

2023-05-09T14:44:14+02:00Categories: Новости|Tags: |

Одржани работилници во Студентскиот информативен центар на УКЛО

Во Студентскиот информативен центар на Универзитетот ,,Св. Климент Охридски“ – Битола на 14.12.2022 г.се одржаа две работилници. На студентската работилница на тема ,,Права и принципи“, [...]

2023-05-09T14:44:29+02:00Categories: Новости|Tags: , |

Потпишан Меморандум за соработка меѓу УКЛО и Македонско – американската алумни асоцијација

Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола претставуван од ректорот, проф. д-р Игор Неделковски и Македонско – американската алумни асоцијација застапувана од претседателката, Верица Јорданова, на 6.12.2022 [...]

2023-05-09T14:44:58+02:00Categories: Новости|Tags: |

Акциите од ЕРАЗМУС+ програмата претставени пред студентите на УКЛО

На  25.11. 2022 г. во УКЛО СИЦ, Националната Агенција за Европски образовни програми и мобилност одржа презентација во пресрет на новиот повик и новиот буџет [...]

2023-05-09T14:44:42+02:00Categories: Новости|Tags: |

Отворен Студентски информативен центар, СИЦ УКЛО

Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола предаде во употреба Студентски информативен центар. Пригодната свеченост  започна со сечење на лента од страна на ректорот, проф. д-р [...]

2023-05-09T14:33:22+02:00Categories: Новости|Tags: |
Go to Top