Одржана нова серија од проектот  УКЛО НЕФОРМАЛНО УЧЕЊЕ

Во рамки на проектот  УКЛО Неформално учење, на 18.05.2023 г. во Студентскиот информативен центар одржани се две нови работилници. Професорката Наташа  Блажеска Табаковска од Факултетот за информатички [...]

2023-05-19T07:18:56+02:00Categories: Новости|Tags: |

Амбасадорска титула за студентите спортисти на УКЛО

Пред почетокот на отворениот тениски турнир UKLO Open, ректорот, проф. д-р Игор Неделковски на студентите спортисти им додели благоданици и беџови со титулата Амбасадори на [...]

2023-05-19T07:19:08+02:00Categories: Новости|Tags: |

Прогласени првите студенти Амбасадори на УКЛО

На пригодна свеченост во Ректоратот, прогласени се првите Амбасадори на УКЛО. Титулата Амбасадор на УКЛО ја добија шест студентки од Правниот факултет – Кичево, членови [...]

2023-05-19T07:19:34+02:00Categories: Новости|Tags: |

Денот на културата во сообраќајот одбележан на УКЛО

По повод 11 мај - Ден на културата во сообраќајот, студенти од Техничкиот факултет - Битола одржаа презентација за сообраќајно - транспортното инженерство. Тие, на [...]

2023-05-19T07:19:57+02:00Categories: Новости|Tags: |

Oдржан нов циклус обуки од проектот „УКЛО НЕФОРМАЛНО УЧЕЊЕ“

Обуките од проектот УКЛО неформално учење продолжија со три нови работилници. Професорката од Педагошкиот факултет - Битола, проф. д-р Виолета Јанушева одржа работилница за Унапредување [...]

2023-05-19T07:20:08+02:00Categories: Новости|Tags: |

ПРОДОЛЖУВА ПРОЕКТОТ – УКЛО НЕФОРМАЛНО УЧЕЊЕ

Со три нови работилници за  надградба на студентите продолжи реализацијата на проектот „УКЛО НЕФОРМАЛНО УЧЕЊЕ“. Учесниците од различни единици на УКЛО ги следеа темите: Унапредување на [...]

2023-05-09T14:42:20+02:00Categories: Новости|Tags: |

Започнаа инфо деновите за Еразмус+ програмата и студентските активности на УКЛО

Педагошкиот факултет од Битола е првиот домаќин на Инфо караванот за Еразмус+ програмата и студентските активности на УКЛО. Инфо деновите ги вклучуваат сите единици на [...]

2023-05-09T14:42:49+02:00Categories: Новости|Tags: |

Заменик амбасадорот на САД Ерик Мејер одржа предавање за студентите на УКЛО

Универзитетот ,,Св.Климент Охридски“ - Битола на 23.02.2023 г.организираше гостувачко предавање на г-нот Ерик Мејер, заменик шеф на мисија во Амбасадата на Соединетите Американски Држави во [...]

2023-05-09T14:43:15+02:00Categories: Новости|Tags: |

УКЛО ПАРТИЦИПИЕНТ ВО УПРАВУВАЧКИТЕ ТЕЛА НА ХЕЛИКАС

Претставници од раководството на УКЛО од  17 до 18 февруари 2023 г. во Софија учествуваa на Конференцијата “Територијална прекугранична соработка во Југоисточна Европа, значење на [...]

2023-05-09T14:43:55+02:00Categories: Новости|Tags: |
Go to Top