РАБОТИЛНИЦА на тема со клучни зборови „исхрана” и „математичко моделирање”

УКЛО КОЛОРС организира РАБОТИЛНИЦА на интересна мултидисциплинарна тема со клучни зборови „исхрана" и „математичко моделирање". Предавач: проф. д-р Весна Книгхтс, Технолошко-технички факултет – Велес Прва [...]

2024-04-08T11:11:14+02:00Categories: Новости|Tags: |

Боите на Колорс го осветлуваат и УКЛО и регионот

Стартот на европската униврзитетска Алијанса Колорс, чиј полноправен член е УКЛО и перспективите што ги нуди за студентите, за општината и регионот, беа теми на [...]

2024-03-25T16:16:18+02:00Categories: Новости|Tags: |

Настани на Педагошкиот факултет – Битола во рамки на активностите на Алијансата на европскиот универзитет КОЛОРС

Педагошкиот факултет во Битола, единица на УКЛО одржа неколку интересни настани во рамки на активностите на Алијансата КОЛОРС. По повод 21 март, Денот на поезијата [...]

2024-03-21T14:22:46+02:00Categories: Новости|Tags: |

Одбележан почетокот на функционирањето на Европската Универзитетска Алијанса КОЛОРС

На 17, 18 и 19 март 2024 г. на Универзитетот во Падерборн, Германија свечено се одбележа почетокот на функционирањето на Европската Универзитетска Алијанса КОЛОРС, во [...]

2024-03-20T13:33:16+02:00Categories: Новости|Tags: |

Одржан универзитетски турнир во баскет

Универзитетот „Св. Климент Охридски“ - Битола во соработка со УСС  УКЛО  организира универзитетски турнир во баскет 3 на 3, прв од ваков вид, по влезот [...]

2024-03-15T10:30:45+02:00Categories: Новости|Tags: |

Одржан вебинар – Се може да се одложи, само грижата за талентите не

По повод Меѓународниот ден на надарените и талентираните, Педагошкиот факултет - Битола, единица на УКЛО одржа вебинар на тема, Се може да се одложи, само [...]

2024-03-12T15:28:05+02:00Categories: Новости|Tags: |

ЈАВЕН ПОВИК до студентите од прв, втор и трет циклус студии 

  Врз основа на членството во Алијансата на европските универзитети „КОЛОРС“, Универзитетот „Св. Климент Охридски“ –  Битола и УСС УКЛО на 14.2.2024 година објавуваат ЈАВЕН [...]

2024-02-22T16:06:57+02:00Categories: Новости|Tags: |
Go to Top