Германското здружение World University Service (WUS) во соработка со покраината Северна Рајна Вестфалија, Германија, преку Центарот за кариера алумни и доживотно учење при Универзитетот „Св. Климент Охридски“-Битола за студентите на УКЛО во рамки на „Програмата за транзиција на кариера“ обезбедува грантови за практикантска работа во времетраење од 3 до 6 месеци.

Повеќе информации можете да најдете на следните линкови:

Рок на поднесување на апликациите:  до 31.08.2022 г.