About vladimir

Овој автор сеуште не внел податоци.
So far vladimir has created 359 blog entries.

Честитки за успехот на УКЛО од Националната агенција за европски образовни програми

На годишната Валоризациона конференција во организација на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, УКЛО е поздравен за учеството во европската Алијанса КОЛОРС што ќе ги [...]

2023-12-22T10:24:24+02:00Categories: Новости|

УКЛО и Црвениот крст ја продлабочуваат соработката

Во рамки на претставување на Извештајот од спроведената евалуација на симулациската вежба „Хуманитарен одговор 2023“, Црвениот крст на Република Северна Македонија потпиша меморандуми за соработка [...]

2023-12-21T13:27:02+02:00Categories: Новости|

Одржана Универзитетска студентска конференција „Од студентите на УКЛО за општеството“

Универзитетското студентско собрание и УКЛО одржаа успешна универзитетска студентска конференција  на тема: “Од студентите на УКЛО за општеството“. Со учеството на  33 студенти, 31 ментор [...]

2023-12-21T10:13:00+02:00Categories: Новости|

УСС УКЛО со конкретна поддршка на крводарителството

Судентите од УКЛО со највисок хуман и алтруистички чин - крводарителска акција го одбележа 11 декември,  денот на македонските студенти. Во организација на Универзитетското студентско [...]

2023-12-14T15:57:01+02:00Categories: Новости|

Промовирано ретко издание од академски кадри од УКЛО – со нова методологија за регионална соработка

УКЛО промовира ретко издание од истражувачи од различни профили, обединети во актуелна регионална тема ,,Адресирање на трансрегионални предизвици во интелигентни транспортни системи од менаџерска и [...]

2023-12-14T13:04:21+02:00Categories: Новости|

Подобрување на можностите за работа за младите – тема на меѓународен настан во Грција

Современа и суштествена тема поврзана со поттикнување соработка на младите луѓе меѓу Северна Македонија и Грција, беше главна преокупација на меѓународниот настан ENVISIONING TOMORROW’S STEPS, [...]

2023-12-12T12:19:23+02:00Categories: Новости|

Студенти од УКЛО учесници на студентска конференција во Република Бугарија

На младинската конференција „Улогата на НАТО во справувањето со предизвиците на безбедноста во непредвидлива средина” организирана од Софискиот форум за безбедност и Факултетот за безбедност [...]

2023-12-11T12:13:49+02:00Categories: Новости|

Достоинствено чествување за Патрониот ден на УКЛО

Патрониот празник на Универзитетот “Св. Климент Охридски“ – Битола одбележан  е со свечена седница на  Универзитетскиот сенат и Ректорската управа,  пригода која вклучи неколку важни академски моменти. [...]

2023-12-07T17:53:45+02:00Categories: Новости|

Промоција на нови доктори на науки на УКЛО

Со промоцијата  на доктори на науки  започнаа чествувањата за одбележување на Патрониот празник на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола. На свеченоста што се одржа на [...]

2023-12-06T15:33:12+02:00Categories: Новости|
Go to Top