About vladimir

Овој автор сеуште не внел податоци.
So far vladimir has created 331 blog entries.

Конференција на УКЛО за глобалните цели на ОН 20- 30

Универзитетот  “Св. Климент Охридски“ - Битола организира Меѓународен научен собир на тема: “Мултидисциплинарен пристап кон целите за одржлив развој“. Во два панела, дваесетина научници и [...]

2023-11-17T19:45:51+02:00Categories: Новости|

Меѓународен ден на студентите на УКЛО одбележан со спортски турнири

Во рамки на одбележувањето на 17 Ноември, Меѓународниот ден на студентите, на УКЛО се одржаа традиционални Универзитетски спортски турнири во пинг-понг, шах и пикадо. Покрај [...]

2023-11-27T09:55:05+02:00Categories: Новости|Tags: |

Објавени резултатите од Огласот за најдобри научници на УКЛО

По повод Меѓународниот ден на науката за мир и развој, 10 ноември, Ректорскиот колегиум на УКЛО, на седница на Комисијата за наука и меѓународна соработка ги [...]

2023-11-10T20:06:52+02:00Categories: Новости|

По повод Светскиот ден на науката – УКЛО ја проширува научната орбита на дејствување

Светскиот ден на науката на УКЛО се одбележува во нов формат, со  динамизирана афирмацијата на науката и со целосно отворање на Универзитетот кон поединци и [...]

2023-11-10T14:48:15+02:00Categories: Новости|

Завршни активности на проектот SOLVE

Со богати дискусии и дебати се реализираат завршните активности на проектот: Превенција и управување со прекугранични комплексни поплави и шумски пожари - SOLVE, чии вредни [...]

2023-11-09T16:19:31+02:00Categories: Новости|

Одржана Четвртата факултетска конференција „Техниката и урбаниот развој“

Студентското собрание при Техничкиот факултет – Битола ја одржа Четвртата факултетска студентска конференција посветена на Техниката и урбаниот развој. Претставени се 8 трудови од 12 [...]

2023-11-09T15:51:35+02:00Categories: Новости|

Одржани први универзитетски натпревари во куглање на УКЛО

На 08.11.2023 г. во Кугланата во спортската сала „Боро Чурлевски“ во Битола, УКЛО во соработка со Кугларската Федерација на Република Северна Македонија, организираше натпревари во [...]

2023-11-09T16:15:35+02:00Categories: Новости|

Успешно одржани универзитетските натпревари во стрелаштво

Универзитетот „Св.Климент Охридски“ – Битола во соработка со стрелачките клубови: РЕК и Пелистер од Битола, на 07.11.2023 г. организираa универзитетски натпревари во стрелаштво со воздушна [...]

2023-11-08T15:52:15+02:00Categories: Новости|

Проект за медиумска писменост на Педагошкиот факултет – Битола

Во рамките на проектот за медиумска писменост „Младите размислуваат“ во организација на УСАИД, Институтот за комуникациски студии и ИРЕКС, Педагошкиот факултет – Битола, единица на [...]

2023-11-08T10:58:36+02:00Categories: Новости|

Одржана работилница на УКЛО за подигање на свеста од лажни вести

На  УКЛО се одржа работилница за лажни вести и спротивставување кон дезинформациите: „Како да се разликуваат лажни вести, точно од неточно“. Работилницата е втор сегмент [...]

2023-11-27T10:16:15+02:00Categories: Новости|Tags: |
Go to Top