Одржана работилница „ОД ВМРЕЖУВАЊЕ КОН ПАРТНЕРСТВО”

УКЛО како член на Европската универзитетска алијанса КОЛОРС - COLOURS European University Alliance започна со ефективно развивање партнерства со опкружувањето. Меѓу првите чекори е [...]

2024-06-28T14:22:59+02:00Categories: Новости|Tags: |

Промоција на „СТУДЕНТСКИ МАГАЗИН УКЛО КОЛОРС”

На 26.06.2024 во Ректоратот на УКЛО, Студентскиот Колорс магазин се доближи уште еднаш до студентската, академската и пошироката јавност, особено затоа што со своето раѓање [...]

2024-06-28T14:23:32+02:00Categories: Новости|Tags: |

Започнува „УНИВЕРЗИТЕТСКА ЛЕТНА ПРАКСА“

Нови 32 студенти од Универзитетот „Св. Климент Охридски“, - Битола кои се избрани на јавниот повик на Општината за учество во „Универзитетската летна пракса“ остварија [...]

2024-06-18T14:24:49+02:00Categories: Новости|Tags: , |

Огромен успех на УКЛО на „THE University Impact Rankings 2024”

Универзитетот „Св. Климент Охридски” - Битола (УКЛО) е првиот и единствен македонски универзитет рангиран на „Тimes Higher Education World University Rankings (THE)” на листата „University [...]

2024-06-18T13:23:44+02:00Categories: Новости|

Прв саем за математика, наука, технологија, инженерство и уметност ПОГОН

Осветлен со боите на Европската универзитетска алијанса КОЛОРС,  Техничкиот факултет во Битола беше динамично средиште не Првиот саем за математика, наука, технологија, инженерство и уметност [...]

2024-06-17T09:20:40+02:00Categories: Новости|Tags: |
Go to Top