Продолжува добрата соработка меѓу УКЛО и Архивот во Битола

Покрај научно истражувачката дејност што е заеднички именител на Архивот и Универзитетот, двете значајни установи ги поврзува и  објектот и нивната посветеност да продолжат да [...]

2024-05-29T14:06:36+02:00Categories: Новости|

Започнува вреднување на воннаставните активности на студентите на УКЛО

Концепцијата за вреднување на воннаставните активности на студентите на УКЛО, којашто нормативно е уредена во Правилник, започнува  практично да се реализира. Реалната примена на спороведени [...]

2024-05-29T11:44:54+02:00Categories: Новости|

Посета на Ректорот на UNWE Софија на УКЛО

На 23 мај 2024 година, во просториите на Ректоратот, се реализира работна средба помеѓу делегација на Универзитетот за национална и светска економија (University of National [...]

2024-05-28T13:39:49+02:00Categories: Новости|

ИНФО ДЕН ЗА ПЛАТЕНА ПРАКТИКАНСКА РАБОТА

Бидете дел од програмата на Career Transition Support Macedonia и приклучетесе на 40-тината успешно реализирани платени практиканства кои успешно се реализираа во изминатите две години, [...]

2024-05-27T14:03:05+02:00Categories: Новости|Tags: |

Новите договори за соработка на УКЛО со бизнисот – наменети за стипендирање

На 17 мај 204 година во Ректоратот на УКЛО потпишан е Меморандум за соработка меѓу Универзитетот „Св. Климент Охридски“ - Битола и компаниите кои се [...]

2024-05-27T14:00:51+02:00Categories: Новости|Tags: |

Презентирани образовните и воннаставни понуди на единиците на УКЛО

На Отворениот ден на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ - Битола  единиците на УКЛО ги претставија своите образовни понуди, односно студиските програми на сите три циклуси [...]

2024-05-21T12:54:20+02:00Categories: Новости|Tags: |

Прв работен настан на УКЛО во рамки на Алијансата КОЛОРС

Партнери од девет универзитети членови на Алијансата КОЛОРС од работниот пакет 5,  академски, административен кадар и студенти, одржаа состаноци посветени на актуелни прашања за еднакви можности и [...]

2024-05-20T13:52:28+02:00Categories: Новости|Tags: |
Go to Top