Голем напредок на УКЛО на „Вебометрикс“ ранг-листата

Како што соопштија од Ректоратот на УКЛО, на последното рангирање на „Вебометрикс“ ранг-листата објавена на 30 јануари 2024 година УКЛО се искачи нови 1137 места на [...]

2024-02-13T11:48:07+02:00Categories: Новости|

Хоризонти од УКЛО званичен дел од Иницијативата за отворени архиви за собирање метаподатоци – OAI-PMH

Меѓународното научно списание  на УКЛО,  Хоризонти, официјално е член на Иницијативата за отворени архиви за собирање метаподатоци - OAI-PMH. Со пристапот до оваа високо рангирана [...]

2024-02-12T12:00:39+02:00Categories: Новости|
Go to Top