Потпишан Меморандум за соработка помеѓу УКЛО и бугарската Академија за национална безбедност

На 29.02.2024 во Ректоратот на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ - Битола потпишан е Меморандум за соработка помеѓу УКЛО и бугарската Академија за национална безбедност од Софија. [...]

2024-02-29T14:56:01+02:00Categories: Новости|

УКЛО отвора Центар за виртуелнo инженерство

Универзитетот ,,Св. Климент Охридски“ - Битола, на 27.2.2024 г. на Факултетот за информатички и комуникациски технологии - Битола, одржа промоција на ново набавена опрема за [...]

2024-02-27T16:01:15+02:00Categories: Новости|

Голем интернационален проект за студентската мобилност во ФТУ Охрид

Факултетот за туризам и угостителство од Охрид деновиве е домаќин на експерти вклучени во меѓународниот проект „MORIN – Mobility Recognition for Integration“ – Препознавање мобилност [...]

2024-02-27T13:58:15+02:00Categories: Новости|

Признание за УКЛО за развој на спортот кај студентите

Сојузот на спортови на Битола додели специјална награда во вид на плакета на УКЛО Битола, за промоција и развој на спортот кај студентите. Во име [...]

2024-02-27T13:44:34+02:00Categories: Новости|

Инспиративно предавање за студенти и средношколци за „Ајронмен“ трка

На 26.2.2024 г. на Техничкиот  факултет – Битола, единица на УКЛО одржан е прв од низата спортско – едукативни и мотивирачки настани коишто Универзитетот ги [...]

2024-02-26T16:29:39+02:00Categories: Новости|

Нови хоризонти за меѓународното научно списание Хоризонти

Проректорот за наука на УКЛО, проф. д-р Горан Илиќ воедно, главен и одговорен уредник на меѓународното научно списание Хоризонти  ја прокламира новоста дека  списанието и [...]

2024-02-23T12:15:02+02:00Categories: Новости|

ЈАВЕН ПОВИК до студентите од прв, втор и трет циклус студии 

  Врз основа на членството во Алијансата на европските универзитети „КОЛОРС“, Универзитетот „Св. Климент Охридски“ –  Битола и УСС УКЛО на 14.2.2024 година објавуваат ЈАВЕН [...]

2024-02-22T16:06:57+02:00Categories: Новости|Tags: |

ПОВИК за аплицирање за мобилност во рамките на ERASMUS+ Програмата

Универзитет „Св. Климент Охридски“ – Битола ПОВИК за аплицирање за мобилност во рамките на ERASMUS+ Програмата Врз основа на обновената Повелба за високо образование за периодот [...]

2024-02-13T15:41:06+02:00Categories: Избрани написи, Новости|

ПОВИК ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ АПЛИКАЦИИ ЗА МОБИЛНОСТ СО ВИСОКООБРАЗОВНИ ИНСТИТУЦИИ ОД ТРЕТИ ЗЕМЈИ – КА171

На објавен Повик од Европската Комисија и нашата Национална агенција, УКЛО има можност за аплицирање на проекти за мобилност во рамките на Клучната акција 1 [...]

2024-02-13T16:19:11+02:00Categories: Новости|
Go to Top