Потребата за голем исчекор во сестринската професија – тема во УКЛО со авторитети од областа на сестринството

На 18.01.2024 г. во Ректоратот на УКЛО, проректорите, проф.д-р Горан Илиќ  и проф. д-р Јасмина Буневска – Талевска остварија средба со професорот Адриано Фригановиќ, претседател [...]

2024-01-18T16:38:50+02:00Categories: Новости|

Соработката на УКЛО со Техничкиот Универзитет во Варна се проширува

Во рамки на еднонеделната посета на УКЛО од 15 – 19 јануари 2024 г. висока делегација од Техничкиот универзитет од Варна оствари повеќе работни средби [...]

2024-01-18T13:13:35+02:00Categories: Новости|

УКЛО домаќин на меѓународна научна конференција за меѓукултурен развој

УКЛО на 17.01.2024 г. беше домаќин на учесниците на 12-та Меѓународна научна конференција „Охрид - Водици 2024“  организирана од Центарот за напредни истражувања, во партнерство [...]

2024-01-18T12:59:35+02:00Categories: Новости|

Урбаниот развој на заедницата – тема на работилница со присуство на УКЛО

Универзитетот „Св.Климент Охридски“ - Битола со свој претставник, проректорката за студентски работи, проф.д-р Јасмина Буневска Талевска, како стратешки партнер и пријател на Општина Битола, присуствуваше [...]

2024-01-17T17:49:36+02:00Categories: Новости|
Go to Top