ОБЈАВЕНИ ДОПОЛНИТЕЛНИ КОНКУРСИ ЗА ЗАПИШУВАЊЕ СТУДЕНТИ НА ВТОР И ТРЕТ ЦИКЛУС СТУДИИ

Д О П О Л Н И Т Е Л Е Н К О Н К У Р С ЗА ЗАПИШУВАЊЕ СТУДЕНТИ НА ВТОР ЦИКЛУС [...]

2023-11-30T17:51:24+02:00Categories: Новости|

Борис Гушевски нов студентски лидер на УКЛО

Борис Гушевски, редовен студент во втора година на Техничкиот факултет во Битола е новиот лидер на студентите на УКЛО. Тој е избран со тајно гласање [...]

2023-11-28T18:18:12+02:00Categories: Новости|

СТУДЕНТИ НА УКЛО ДЕЛ ОД СТИПЕНДИСТИТЕ НА КС ГРУПАЦИЈАТА

Петар Митревски и Валентин Стојановски, студенти на ФИКТ – Битола, единица на УКЛО, добитници се на стипендии кои за прв пат ги доделува КС ГРУПАЦИЈА- [...]

2023-11-27T14:49:18+02:00Categories: Новости|

Завршен конзорциум TRINITY PROJECT H2020

Тим од професори на Технички факултет Битола, Универзитет Св. Климент Охридски Битола, присуствуваше на последниот состанок на конзорциумот во Валенсија, каде гордо беше завршен Тринити [...]

2023-11-22T14:31:26+02:00Categories: Новости|

Сара Срезовска, стипендист на Фондацијата Тома Фила започна со стручно усовршување

Добитникот на стипендијата Тома Фила, Сара Срезовска започна да остварува едногодишно стручно усовршување кај Адвокатското друштво ВЕРИТАС БИТОЛА. Фондацијата склучи Договор со адвокатот Никола Дабиќ, [...]

2023-11-21T15:38:32+02:00Categories: Новости|

Академски кадри од УКЛО автори на книга со нова методологија за регионална соработка

На 12 декември 2023 во 14 ч. во СИЦ, УКЛО ќе ја промовира  книгата ,,Адресирање на транрегионални предизвици во интелегентни транспортни системи од менаџерска и техничка [...]

2023-11-20T13:32:45+02:00Categories: Новости|

Конференција на УКЛО за глобалните цели на ОН 20- 30

Универзитетот  “Св. Климент Охридски“ - Битола организира Меѓународен научен собир на тема: “Мултидисциплинарен пристап кон целите за одржлив развој“. Во два панела, дваесетина научници и [...]

2023-11-17T19:45:51+02:00Categories: Новости|

Меѓународен ден на студентите на УКЛО одбележан со спортски турнири

Во рамки на одбележувањето на 17 Ноември, Меѓународниот ден на студентите, на УКЛО се одржаа традиционални Универзитетски спортски турнири во пинг-понг, шах и пикадо. Покрај [...]

2023-11-27T09:55:05+02:00Categories: Новости|Tags: |

Објавени резултатите од Огласот за најдобри научници на УКЛО

По повод Меѓународниот ден на науката за мир и развој, 10 ноември, Ректорскиот колегиум на УКЛО, на седница на Комисијата за наука и меѓународна соработка ги [...]

2023-11-10T20:06:52+02:00Categories: Новости|

По повод Светскиот ден на науката – УКЛО ја проширува научната орбита на дејствување

Светскиот ден на науката на УКЛО се одбележува во нов формат, со  динамизирана афирмацијата на науката и со целосно отворање на Универзитетот кон поединци и [...]

2023-11-10T14:48:15+02:00Categories: Новости|
Go to Top