Одржана Конференција за Применети Интернет и информатички технологии

На 13 октомври 2023 г. во просториите на ФИКТ се одржа 13 меѓународна конференција за Применети Интернет и информатички технологии, International conference on Applied Internet and Information [...]

2023-10-13T13:51:19+02:00Categories: Новости|

Катедра Аденауер 2023 Повторно за Балканот – Помеѓу трансатлантскиот сојуз и надворешните влијанија во поглед на руската агресија во Украина

На 17 октомври, Фондацијата Конрад Аденауер во соработка со Центарот за европски студии Вилфрид Мартенсод Брисел, Академијата за Европски интеграции  - Скопје и Универзитетот „Св. [...]

2023-10-13T13:30:57+02:00Categories: Новости|

ОГЛАС за доделување награди за најдобри научници на УКЛО

ОГЛАС  за доделување  награди за најдобри научници на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола  Ректоратот на Универзитетот “Св. Климент Охридски“ – Битола објавува Оглас за [...]

2023-10-13T08:38:31+02:00Categories: Новости|

УКЛО објави Повик за приклучување кон УКЛО Мрежата

УКЛО мрежатa е платформа за соработка помеѓу Универзитетот „Св. Климент Охридски“ - Битола и истакнати организации и поединци. Повикот можете да го погледнете на следниот линк.

2023-10-12T11:54:48+02:00Categories: Новости|

УКЛО учесник на министерска Конференција „Обезбедување квалитет во високото образование – Трендови и случувања во ЕУ“

На министерската Конференција посветена на обезбедување квалитет во високото образование, организирана од Министерството за образование и наука, УКЛО го претставуваа проректорот за финансии и развој, [...]

2023-10-06T08:31:45+02:00Categories: Новости|

Одржан Првиот академски час на УКЛО

Централниот настан по повод почетокот на новата академска година на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола се одржа на Факултетот за информатички и комуникациски технологии [...]

2023-10-02T15:39:05+02:00Categories: Новости|

Одржана Годишна Конференција на студентите на трет циклус студии на УКЛО

Во рамки на редовните активности, Универзитетот „Св. Климент Охридски” – Битола на 30.09.2023 год. успешно ја реализираше летната сесија на Годишната конференција за презентација на [...]

2023-10-02T15:36:17+02:00Categories: Новости|

УКЛО домаќин на настан од COST акцијата од ЕУ -DOPMADE

На 29.09.2023 г. во Ректоратот на УКЛО се одржа состанок на работните групи, во рамките на COST акцијата ,,Dynamics of placemaking and digitization in Europe`s cities”-DOPMADE Ректорот, проф. д-р [...]

2023-10-02T13:40:10+02:00Categories: Новости|
Go to Top