Како да се разликуваат лажни вести, точно од неточно – работилница на УКЛО

Во Студентскиот информативен центар  на УКЛО, на 7 ноември 2023 година со почеток во 10 часот ќе се одржи работилница за лажни вести и спротивставување [...]

2023-10-31T15:14:37+02:00Categories: Новости|

УКЛО домаќин на Конференција за предизвиците за безбедност и стабилност во Европа

На 6 ноември 2023 година УКЛО ќе биде домаќин на меѓународен научен собир „Cauldron in the East, cauldron in the South? Challenges for security and [...]

2023-10-30T14:32:57+02:00Categories: Новости|

Eдукативна работилница на УКЛО за превенција oд рак на дојка

Во рамки на месецот посветен на превенција на рак на дојка,  ВМШ и УКЛО организираа едукативна работилница на тема:  „ПОСТОПЕРАТИВНА РЕХАБИЛИТАЦИЈА ПО РАК НА ДОЈКА “. [...]

2023-11-27T09:57:19+02:00Categories: Новости|Tags: |

Дебата во УКЛО со бизнис секторот од Пелагонискиот регион во соработка со УНДП

Во Ректоратот на УКЛО на 25.10.2023 г. се одржа координативен состанок за потребите и предизвиците на бизнис секторот при процесот на дигитализација и зелена траснформација. [...]

2023-10-25T13:42:15+02:00Categories: Новости|

Месецот за подигање на свеста за ракот на дојка се одбележува на УКЛО

Високата медицинска школа на 26.10.2023 г. организира работилница на актуелна тема „ПОСТОПЕРАТИВНА РЕХАБИЛИТАЦИЈА ПО РАК НА ДОЈКА“. Со едукативниот настан насочен кон превенција и за [...]

2023-10-25T11:04:39+02:00Categories: Новости|

Одржана работилница од проектот Поддршка во транзиција на кариерата кај младите во Северна Македонија

Во организација на Центарот за кариера, алумни и доживотно учење на УКЛО, на 20.10.2023 г. во СИЦ, се одржа работилница за меки вештини. Обуката е [...]

2023-11-27T10:00:40+02:00Categories: Новости|Tags: , |

Се конкретизира соработката на УКЛО со Универзитетот “Фан С. Ноли” во Корча, Република Албанија

На 18.10.2023 г. во Ректоратот на Универзитетот „Фан С. Ноли“, ректорот, проф. д-р. Димитри Бело и проректорката за наука и проекти, проф. д-р. Бенита Ставре, [...]

2023-10-19T15:10:18+02:00Categories: Новости|

Катедрата Аденауер 2023 одржана на УКЛО

Претставници од академската заедница, експерти и студенти,  учествуваа на  Катедрата Аденауер 2023 и ги споделија своите гледишта за актуелни теми што се однесуваат на регионот [...]

2023-11-27T10:01:48+02:00Categories: Новости|Tags: |

Студенти од УКЛО вклучени во обуки за превенција против радикализација и насилен екстремизам

Факултетот за безбедност – Скопје, УКЛО и ОБСЕ организираа Обука за зајакнување на младите во борбата против радикализација и насилен екстремизам што се одржува во [...]

2023-10-17T12:14:19+02:00Categories: Новости|

УКЛО потписник на Изјава ПАРТНЕРСТВО ЗА ИЗВОНРЕДНОСТ – ПАРТНЕРСТВО ЗА ЕВРОПА

На Берлинскиот процес што се одржа во Тирана на 16 октомври 2023 г.  европските лидери со лидерите од земјите од Западен Балкан меѓу темите за [...]

2023-10-17T10:53:47+02:00Categories: Новости|
Go to Top