УПИСИ на УКЛО – Четврт уписен рок

Пријавување на кандидатите 02.10.2023 и 03.10.2023 Претходна проверка на знаењата на англиски јазик  03.10.2023 Објавување прелиминарна ранг-листа 04.10.2023 Објавување решение за прием на кандидатите 05.10.2023 Запишување [...]

2023-09-29T16:24:45+02:00Categories: Новости|

Заокружени активностите за Европската недела на мобилност

На 22 септември 2023 г. УКЛО со свои студенти учествуваше во  завршните активности во рамки на Европската недела на мобилност (EMW-European Mobility Week). На едно [...]

Активна партиципација на УКЛО на 7. научна конференција на Берлинскиот процес

Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола заедно со Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“  - Скопје и Македонската академија за науките и уметностите учествуваа на Седмата [...]

2023-09-22T09:16:22+02:00Categories: Новости|

Бројни активности на УКЛО за Европската недела на мобилност

На 21 септември 2023 г. СИЦ на УКЛО беше средиште на бројни активности во рамки на Европската недела на мобилност (EMW-European Mobility Week). Со повеќе [...]

2023-11-27T10:05:12+02:00Categories: Новости|Tags: |

ЕВН стипендира студенти преку програмата ЛОСТ

Универзитетот „Св. Климент Охридски“ - Битола (УКЛО), ја продолжува успешната соработка со бизнис опкружувањето, како претпознатлив елемент во неговото функционирање. Како резултат на таквата соработка, [...]

2023-09-18T09:18:35+02:00Categories: Новости|

БИДИ СТИПЕНДИСТ НА EVN МАКЕДОНИЈА

ЗА СТУДЕНТИ НА ЕЛЕКТРОТЕХНИЧКИОТ ОТСЕК НА ТЕХНИЧКИ ФАКУЛТЕТ- БИТОЛА КОКУРС АПЛИКАЦИЈА Краен рок за поднесување на документите, заклучно со 16.10.2023 година. Сите потребни документи треба да [...]

2023-09-18T09:13:43+02:00Categories: Новости|

УПИСИ на УКЛО – Трет уписен рок

Пријавување на кандидатите 22.09.2023 Претходна проверка на знаењата на англиски јазик  25.09.2023 Објавување прелиминарна ранг-листа 26.09.2023 Објавување решение за прием на кандидатите 28.09.2023 Запишување на [...]

2023-09-15T15:58:45+02:00Categories: Новости|

Преку програмата Еразмус Плус УКЛО е вклучен во активности за напредок на високото образование

Благодарение на добрата соработка меѓу УКЛО со Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, претставници од УКЛО беа активни учесници на два значајни настани. [...]

2023-09-15T09:00:26+02:00Categories: Новости|
Go to Top