Промовиран преводот на англиски јазик на романот „Скршени крилја“ од Милјана Павловска

Педагошкиот факултет – Битола, единица на УКЛО, на 26.05.2023 г. го промовира преводот на англиски јазик на романот „Скршени крилја“ од авторката Милјана Павловска. Преводот [...]

2023-05-26T15:26:13+02:00Categories: Новости|

Нобеловецот Ден Шехтман Почесен професор на УКЛО

Проф. д-р Ден Шехтман од   Израел, добитник на Нобелова награда за хемија во 2011 година за откривањето на квазикристалите, е новиот Почесен професор на Универзитетот [...]

2023-05-26T17:34:43+02:00Categories: Новости|
Go to Top