МОЖНОСТ ЗА ПРАКТИКАНТСКА РАБОТА ВО НБРСМ

Студентите од УКЛО може да се пријават за практична работа од областа на економијата, правото, информатичките науки и други општествени науки коишто се во доменот [...]

2023-04-26T14:45:06+02:00Categories: Новости|

Промовирани нови доктори на науки на УКЛО

Во рамки на одбележувањето на 25 април, Денот на основањето на УКЛО, промовирани сe доктори на науки на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола. Ректорот, [...]

2023-04-25T21:18:02+02:00Categories: Новости|

Се интензивира соработката на УКЛО со средните училишта од регионот

Во пресрет на Денот на основањето на УКЛО, ректорот, проф. д-р Игор Неделковски одржа работен ручек со претставници од средните училишта од градовите каде делува [...]

2023-04-24T15:02:11+02:00Categories: Новости|

Одржана работилница ,,Денес волонтер/волнотерка, утре лидер/лидерка

Во организација на УКЛО, Македонско-американската алумни асоцијација и УСС УКЛО, на 24.04.2023 г. се одржа работилница на тема ,,Денес волонтер/волнотерка,утре лидер/лидерка, во рамки на проектот [...]

2023-04-24T13:53:53+02:00Categories: Новости|

Успешна реализација на третиот серијал „УКЛО НЕФОРМАЛНО УЧЕЊЕ“

Со три нови интерактивни обуки заврши третиот серијал од проектот „УКЛО НЕФОРМАЛНО УЧЕЊЕ“. Во рамки на темата Ефективни техники за ослободување од стресот при јавни [...]

2023-04-19T09:30:11+02:00Categories: Новости|

ПРОДОЛЖУВА ПРОЕКТОТ – УКЛО НЕФОРМАЛНО УЧЕЊЕ

Со три нови работилници за  надградба на студентите продолжи реализацијата на проектот „УКЛО НЕФОРМАЛНО УЧЕЊЕ“. Учесниците од различни единици на УКЛО ги следеа темите: Унапредување на [...]

2023-05-09T14:42:20+02:00Categories: Новости|Tags: |

УКЛО пристапи кон „Budapest Open Access Initiative“

Покрај традиционалното академско издаваштво, УКЛО и неговото научно списание “Хоризонти” се приклучија кон глобалната иницијатива за отворен пристап (open-access) со којaшто се дава поддршка на [...]

2023-04-10T09:31:36+02:00Categories: Новости|

Новиот генерален конзул на Бугарија го посети УКЛО

На 6 април 2023 година ректорот Игор Неделковски и проректорите, Јасмина Буневска-Талевска и Јове Димитрија Талевски остварија средба со новоименуваниот генерален конзул на Република Бугарија [...]

2023-04-07T09:59:20+02:00Categories: Новости|
Go to Top