УНИВЕРЗИТЕТСКА РЕГИОНАЛНА ШКОЛА ЗА БЕЗБЕДНОСТ „ХИБРИДНИТЕ ЗАКАНИ И НАДВОРЕШНИ АКТЕРИ ВО ВРЕМЕ НА ВОЕНА АГРЕСИЈА ВО ЕВРОПА – ИМПЛИКАЦИИ ВРЗ РЕГИОНАЛНАТА БЕЗБЕДНОСТ“

На 07.04.2022 година во Министерството за надворешни работи ќе се одржи свечено отворање на тридневната Регионалната школа за безбедност 2022 на тема „ХИБРИДНИТЕ ЗАКАНИ И НАДВОРЕШНИ АКТЕРИ ВО ВРЕМЕ НА ВОЕНА АГРЕСИЈА ВО ЕВРОПА – ИМПЛИКАЦИИ ВРЗ РЕГИОНАЛНАТА БЕЗБЕДНОСТ“, во организација на Универзитетот „Св.Климент Охридски” – Битола,Фондацијата „Конрад Аденауер“ и Вилфред Мартенс Центарот за европски студии од Брисел.

На школата ќе учествуваат професори и студенти од Република Северна Македонија, Република Бугарија и Република Србија.