Во пресрет на новата академска 2022-2023, го споделуваме обраќањето на Претседателот на ЕУА, г. Мајкл Марфи, со осврт на позначајните моменти што им претстојат на европските универзитети и предизвиците со коишто треба да се соочат во актуелниот контекст.